Diabetesweetjes

Waarom meten?

Waarom meten?

Een goed ingestelde diabetes betekent dat de bloedsuikerwaarden in de buurt van de norm liggen, dat wil zeggen tussen de 4.4 mmol/l en 6.7 mmol/l en daar kunnen worden gehandhaafd.

Meetfrequentie

Meetfrequentie

Voor het eten is net zo goed ook weer na het eten: wanneer moet u altijd uw bloedsuikerwaarde bepalen en hoe vaak is die zelfcontrole gemiddeld nodig.

Goed meten

Goed meten

Alleen wie zijn actuele bloedsuikerwaarde kent, kan de juiste dosering insuline bepalen. De belangrijkste tips voor het goed meten van het bloedsuiker.

Afwijkende waarden

Afwijkende waarden

Komt de gemeten bloedsuikerwaarde niet overeen met de ‘gevoelde’ waarde? Waaraan ligt dat? Aan de teststrook, het meetapparaat of is er een fout opgetreden bij het meten?

Volbloed vs. plasma

Volbloed vs. plasma

Wie overschakelt van een bloedsuikermeetsysteem dat is gekalibreerd op volbloed naar een systeem dat is gekalibreerd op plasma of omgekeerd, moet mogelijk rekening houden met nieuwe doelwaarden.

Omrekentabellen

Omrekentabellen

Bloedsuikerwaarden worden naar keuze weergegeven in milligram per deciliter (mg/dl) of millimol per liter (mmol/l). Bij de omrekening helpen onze tabellen.